Muziekmakerij Harry van Wijk
googletext
Gastenboek Plaats bericht
Kor

Een mooi concert van Harry van Wijk in Schalkwijk! Orgelmuziek en fotografie gingen hand in hand. Je maakt wel vaker combinaties mee van muziek en een andere kunstdiscipline. Meestal gaat dan het een ten koste van het ander. Dit keer juist niet. De zeggingskracht van een indrukwekkende fotoreportage verleende de orgelmuziek extra glans. Een comliment daarom ook aan fotograaf Wilmar Boer. De volgende serie wordt met spanning afgewacht.

Lianne

Prachtig concert in mooie kerk in Schalkwijk vanavond; innovatieve en sprankelende combi van muziek en prachtige foto's, een genot voor oog en oor! Veel succes met nieuwe en gewaagde creaties...

Laura

Het was de tweede keer dat ik naar een concert van je ben geweest.De laatste keer was het orgelconcert 7 juni in combinatie met de fotorapportage. Het was een genot voor oor en oog! Je passie voor muziek bewonder ik.

Gonda

Afgelopen zaterdag hebben we het orgelconcert van de muziek van J.S. Bach met zang van het Amersfoorts Kamerkoor bijgewoond in Zutphen. Het concert was erg mooi. We hebben ervan genoten. Het orgelspel en het koor en de sereniteit van de kerk. We vonden het wel jammer dat er zo weinig mensen waren om van dit moois te genieten.

Meja

Wat was het een prachtige avond, afgelopen vrijdag. Het bewogen leven van Hiskia in één avond voorbij laten komen. Geweldig! Ik voel me bevoorrecht dat ik er aan mee heb mogen werken.

Jannes Munneke

bij het Festival of lessons and carols van het Geref.Kamerkoor Amersfoort op woensdag 21 december 2011 in de St Joriskerk in Amersfoort, was Harry weer de organist.Het was voor de vijfde keer dat we een dergelijk progrmma deden en al die keren deed Harry mee. En daar ben ik heel gelukkig mee. Ik kan als dirigent volledig op hem vertrouwen; hij bereidt zijn aandeel in het concert altijd zorgvuldig voor. Het is gewoon heel fijn om met hem samen te werken. Dat smaakt altijd naar meer.

Peter den Ouden

Beste Harry, Op 19 november 2011 was onze laatste officiële samenwerking bij Soli Amersfoort. Een bijzonder concert met 2 wereldpremières, composities waarbij een belangrijke rol voor het orgel was weggelegd. Zoals gewoonlijk had jij je aandeel zorgvuldig voorbereid en kon ik tijdens het concert weer volledig op je rekenen. Je muzikaliteit en je grandiose speeltechniek maakten onze samenwerking altijd tot een feest. Ook jouw aandeel als repetitor bij Soli Amersfoort is voor mij steeds als een pijler geweest waarop ik kon bouwen. Harry, bedankt voor deze prachtige jaren! Peter den Ouden

T. Modderman

Ik heb genoten van het Festival of Lessons and Carols op 21 dec. in de Joriskerk. De harmonie tussen het orgel en het koor was prachtig.Fantastisch gedaan Harry!De keuze van het orgelstuk van Louise Vierne vond ik niet zo goed gekozen. Ik had liever en rustiger stuk achter de uitvoering gehoord.Je speelde het wel fantastisch knap. Ik had een prachtige avond. ik ben trots op je.

Riet Olsder

Al vele jaren genieten we als koor ANTHEM van de prachtige orgelbegeleidingen en mooi uitgevoerde soli op orgel door Harry. Een vaste, stabiele factor bij vele concerten en uitvoeringen. Van Zwolle tot ver in Engeland. Ook met Kerst weer genoten van je orgelwerk tijdens het Festival of Lessons and Carols. Kippenvel, zoals jij met je spel een hele kerk ademloos kunt krijgen. Bedankt!

Edith van Hoogdalem

21 dec. 2011 in de St.Joriskerk te Amersfoort heb ik een schitterend concert bijgewoond : A Festival of Lessons and Carols door het Geref. Kamerkoor Amersfoort (o.l.v. Jannes Munneke) en Harry op het orgel. Verrassend genoeg begon het 10 min. vroeger dan 20.00 met een door Harry pràchtig gespeeld werk van C.Franck.(toch vind ik dit werk beter tot zijn recht komen zònder "vox humana"...) Wat een mooie koormuziek was er te horen en wat een mooie, uitgebreide orgelpartijen klonken daarbij, kippenvel! Met de uitbundige en magistrale Toccata van L.Vierne kwam een einde aan een fantastisch concert! Bedankt Harry en Jannes!

harry van wijk muziek concert orgel amersfoort kandelaarkerk