Muziekmakerij Harry van Wijk

Harry van Wijk is werkzaam als cantororganist in de Gereformeerde Kerk van Amersfoort-Centrum, 'De Kandelaar'. De Kerkenraad van 'De Kandelaar' hecht veel waarde aan de kwaliteit van de muziek in de erediensten. Daarom is Harry in 1999 officieel aangesteld als cantororganist. Hij speelt al vanaf 1986 als vaste organist in 'De Kandelaar'.

Harry heeft de leiding over een aantal ensembles: koperblazersgroep 'Strepitus Maximus', de cantorij, het orkest en het combo. Deze muzikale samenstellingen ondersteunen regelmatig de kerkdiensten in 'De Kandelaar'.

Daarnaast ontplooit Harry diverse initiatieven met collega-organist Peter Sneep. Zo organiseren zij regelmatig een 'Proeftuin van het kerklied', waarin luisteraars en muzikanten kunnen proeven van kerkliederen rond een bepaald thema. De liederen zijn oud en nieuw, bekend en onbekend en worden in allerlei vormen ten gehore gebracht. Op 7 februari is er een avond rond het Bijbelboek Filipenzen. Het boek wordt gelezen, Daan Boer vertelt e.e.a. over de stad en over tijd; daar laat hij ook foto's bij zien. En uiteraard is er veel muziek.

harry van wijk muziek concert orgel amersfoort kandelaarkerk